FAQ
FAQ

Installatie

Kunnen we een Sanibroyeur installeren als we een septic tank (IBA) hebben?
Het is heel goed mogelijk om een ​​SFA-Sanibroyeur te installeren als u een septic tank heeft. De versnijder heeft uitsluitend een mechanische werking op het afvalwater (versnijden en wegpompen) maar heeft in geen geval een chemische werking. Het is juist goed een Sanibroyeur te combineren met een septic tank, fecaliën komen al vermalen in de septic tank waardoor het proces juist nog beter in werking treed.

Welk materiaal moet worden gebruikt voor de afvoerleidingen?
De afvoerleiding kan worden uitgevoerd met conventionele PVC-buizen.
In het Sanibroyeur Experience Center Zoetermeer laten we u zien hoe een Sanibroyeur moet worden aangesloten. Welke type bochten moeten worden gebruikt, afsluiters, terugslagkleppen, beluchting, ontluchting, alles komt aan bod.

Wat is de afvoerdiameter?
Een van de grote voordelen van SFA-Sanibroyeurs en vuilwaterpompen is dat ze in een zeer kleine diameter kunnen afvoeren (van 22 tot 32 mm voor de overgrote meerderheid van de producten, sommige grote pompen zoals de SANICUBIC– of de SANIFOS-serie, dienen in DN50 en DN100 af te voeren) DN

De aanbevolen afvoerdiameter kan per toestel verschillen. Raadpleeg de verschillende productpagina’s op de SFA Sanibroyeur site om de meest geschikte afvoerdiameters te vinden.

Wat is de minimale waterdruk die nodig is om een ​​Sanicompact te gebruiken?
De minimale watertoevoerdruk voor het gebruik van een SANICOMPACT is 1,7 bar. Als uw watertoevoerdruk lager is, raden we u aan om een ​​traditionele toiletpot te plaatsen, waarachter u liever een lossen vermaler plaatst, bijvoorbeeld de SANIPRO XR UP of een andere unit met aparte FECALIËNVERMALERS

Hoe installeer ik een Sanidouche?
De SANIDOUCHE is een opvoerpomp waarmee afvalwater uit een douche en een gootsteen of wastafel kan worden afgevoerd. Voor een goede werking van het apparaat, moet de douche vloer zich minstens 12 cm van de vloer bevinden. Als deze hoogte niet wordt gehaald, is het mogelijk dat er water terugstroomt naar de douchebak. We raden u ook aan om een ​​terugslagklep te installeren bij de evacuatie van andere sanitaire apparaten die op de Sanidouche zijn aangesloten. Voor meer informatie kunt u de handleiding van dit apparaat downloaden vanaf de productpagina of contact opnemen met onze technische dienst . Voor een lage douchebak is er de Sanidouche Flat. Dankzij de meegeleverde ultraplatte sifon is de minimale hoogte van de douchebak beperkt tot 8 cm.

Waar zit de watertank van een Sanicompact?
De watertoevoer naar alle Sanicompact modellen wordt verzorgd door een magneetventiel. er is dus geen reservoir. De hoeveelheid water die per cyclus wordt gebruikt is 1,8 l / 3 l of 3,8 l / 5 l, afhankelijk van het Sanicompact-model. De watertoevoerdruk moet minimaal 1,7 bar zijn om een ​​goede spoeling van de Sanicompact te garanderen.

Gebruik / bediening

Wat zegt de wetgeving over de afvoer-eisen van afvalwater pompen die zijn uitgerust met een vermaalsysteem?
De wetgeving vereist dat de apparaten die zijn uitgerust met een fecaliën-vermaalsysteem het afvalwater wegpompen in het rioolnetwerk (bekend als rioolwaterstelsel); terwijl bijvoorbeeld een vuilwater opvoerpomp kan afpompen naar het grijswaternetwerk (bekend als vuilwaterriool of grijs water).

Bovendien moet de afvoerleiding van de molen / pomp rechtstreeks worden aangesloten op de hoofdafvoerleiding (grote diameter).

Hoeveel onderhoud heeft de Sanibroyeur nodig?
De fecaliënpomp  heeft echter geen speciaal onderhoud nodig om jarenlang goede en trouwe dienst te kunnen garanderen, wel is het nodig om uw Sanibroyeur regelmatig te  ontkalken. Met name zal urinesteen kunnen zorgen voor ernstige verkalking met mogelijke schade aan uw Sanibroyeur.

De  speciale Sanibroyeur-ontkalker van SFA is ontworpen om kalk en urinesteen te verwijderen met respect voor de interne organen van uw apparaat. De frequentie van deze handeling hangt onder andere af van het gebruik en de hardheid van uw water. Als u een losse vermaler heeft, kunt u conventionele producten gebruiken om uw toiletpot schoon te maken (hetzelfde voor het Sanicompact-assortiment). Pas echter op dat u geen ontstoppingsproducten of een ander zuur gebruikt dat de interne componenten van uw vermaler kan beschadigen.

Hoe lang draait de Sanibroyeur als het toilet doorspoelt?
Het doorspoelen van een toilet veroorzaakt meestal 1 of 2 starts van een cyclus van elk een paar seconden. Als uw apparaat trager werkt dan voorheen, moet het rubberen vlottersysteem van uw apparaat mogelijk worden gereinigd / ontkalkt. Hiervoor kunt u VVS broyeur ontkalker PRO gebruiken of de  speciale Sanibroyeur SFA ontkalker.

Hoe kan ik mijn pomp ontkalken?
Ontkoppel uw apparaat elektrisch en giet dan 2,5 liter product in uw toilet. Laat het een paar uur inwerken, sluit het vervolgens weer aan en spoel het toilet 1 of 2 maal door.

Is de Sanibroyeur luidruchtig?
De SFA Sanibroyeur Silence is niet luidruchtiger dan een normale toiletspoeling. Het geluidsvolume uitgedrukt in decibel kan variëren van de ene installatie tot de andere, afhankelijk van het product en vooral de omgeving (betegelde kamer of niet, grootte en geometrie van de kamer) … De nieuwe silence-reeks biedt echter een reductie van 10 dB in vergelijking met naar de oude. Bovendien is het van cruciaal belang om de installatieaanbevelingen te volgen om de verspreiding van geluidstrillingen te voorkomen (geen contact tussen de breker en de muur, installatie van stille voeten onder de tank, intervallen voor het bevestigen van leidingen, enz.). In het Sanibroyeur Experience Center te Zoetermeer kunt u het geluid van elke Sanibroyeur zelf beluisteren. Op de speciaal voor u opgestelde dB-meter kunt tevens het aantal dB aflezen en vergelijken met andere omgevingsgeluiden.

U kunt er ook voor kiezen om een ​​laag geluidsisolerend materiaal tussen de unit en de vloer en / of de muur aan te brengen voor meer geluidsisolatie.

Wat is de levensduur van een Sanibroyeur?
De levensduur van een Sanibroyeur hangt voornamelijk af van de juiste installatie en gebruik. Toch zien we regelmatig een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar met het enige onderhoud, een half-jaarlijkse reiniging-ontkalking en, afhankelijk van de waterkwaliteit in uw regio, het vervangen van het drukschakelaarmembraan en magneetventiel. Onze technische afdeling van “Van Vliet Send Pompen” kan deze werkzaamheden snel een eenvoudig bij u thuis komen uitvoeren. Indien u een gebruik wilt maken van deze service verzoeken wij u een mail te sturen naar info@wvvsend.nl of te bellen met 079-3602889

Problemen oplossen

Waar vind ik de instructies voor een SFA-product?
U vindt de instructies voor SFA Sanibroyeur apparaten op de website van SFA Sanibroyeur Benelux B.V.  https://www.sanibroyeur.info/

Is dit een oud product en kunt u de handleiding niet vinden? Neem dan contact op met de klantenservice van SFA BeNeLux B.V. SFA klantenservice. 

Mijn Sanibroyeur-motor start niet.
Controleer of het apparaat correct is aangesloten en of de voeding goed werkt. Het apparaat wordt mogelijk geblokkeerd door een vreemd voorwerp. U kunt het vreemde voorwerp eventueel zelf verwijderen. Haal hiervoor – BELANGRIJK – de stekker uit het stopcontact voor de ingreep en verwijder de snijverdeler uit de toiletpot. Gebruik een tang om het obstakel te verwijderen die het draaien van de messen blokkeert. Neem voor alle andere problemen contact op met een erkent SFA servicepartner bij u in de buurt. De dichtstbijzijnde erkende SFA servicepatner vind u hier .

Het apparaat schakelt onverwachts in.
Controleer of de sanitaire apparaten die op de vermaler zijn aangesloten niet lekken (spoelwater, kraan, enz.). – De terugslagklep van het apparaat kan lekken (bevindt zich in de afvoerbocht van de pomp); in dat geval kunt u de terugslagklep (laten) reinigen of vervangen.

De unit werkt niet naar behoren.
Wij raden u aan om contact op te nemen met de SFA Benelux B.V. technische dienst .

Levering / prijs / garantie

Waar kan ik een Sanibroyeur kopen en wat is de prijs?
In het enige echte SFA SANIBROYEUR EXPERIENCE CENTER van de Benelux kunt u alle Sanibroyeur modellen werken komen bekijken. U kunt in onze aangesloten (web)winkel Sendpompen.nl alle SFA Sanibroyeur modellen kopen. Indien u een Sanibroyeur koopt bij de Sanibroyeur winkel van Sendpompen.nl bent u verzekerd van aan combinatie van:

Beste prijs , Beste service , Beste klanten scoren (9,6) en het Beste advies

Het Sanibroyeur Experience Center is onderdeel van “Van Vliet Send Pompen”. Van Vliet Send Pompen is tevens officieel SFA Sanibroyeur service partner van SFA Benelux B.V.

Wat zijn de levertijden voor SFA-producten?
Indien u een keuze heeft kunnen maken in ons SFA Sanibroyeur Experience Center kunt in onze aangesloten (web)winkel Sendpompen.nl alle SFA getoonde Sanibroyeur modellen kopen. Alle modellen en uitvoering zijn ruimschoot voorradig en dus direct leverbaar.

Hoe lang hebben SFA-producten een garantie?
In principe hebben alle SFA-producten een garantie van 2 jaar op elk apparaat, die onderdelen en arbeidskosten dekt, mits correct gebruik en installatie. De SFA servicepartner komt bij u thuis de storing verhelpen. U hoeft dus de unit niet zelf lang te brengen of op te sturen. U kunt contact opnemen met uw leverancier om gebruik te maken van deze On-Site garantie.

Gratis garantieverlening voor de volgende modellen:

1 jaar extra garantie
Voor Sanibest® Pro, Saniaccess®, Sanicompact®, Sanipomp®, Traymatic, Sanidouche® Flat en Saniaccess® Pump is de garantie 3 jaar (2 jaar standaard + 1 jaar uitbreiding)

3 jaar extra garantie
Voor Sanibroyeur® X2 Up, Sanitop® Up, Sanipro® XR Up, Saniplus® Up, Sanipack® Up, Saniwall® Pro Up, Sanidouche®+, Sanispeed®+ en Sanivite®+ is de garantie 5 jaar (2 jaar standaard + 3 jaar uitbreiding)

Sanibroyeur installeren

Wie kan een Sanibroyeur installeren?
U kunt er voor kiezen om zelf uw aankoop te installeren of door uw installateur.
Wij helpen u of uw installateur graag met het geven van adviezen met betrekking tot de juiste installatie van uw nieuwe aankoop.

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om de installatie door ons eigen aangesloten installatiebedrijf “Van Vliet Send Pompen” te laten uitvoeren. Indien u van deze installatieservice gebruik wenst te maken kunt u dit aangeven tijdens uw bezoek aan het Sanibroyeur Experience Center of u kunt een mail sturen naar info@wvvsend.nl
(Door de vele installatie aanvragen dient u wel rekening te houden met een  werkuitvoering planning van enkele weken tot maanden, afhankelijk van het model, type en eisen).

In het Sanibroyeur Experience Center te Zoetermeer kunt u elke Sanibroyeur zelf ervaren. Alle Sanibroyeur modellen zijn speciaal voor u werkend en in echte werkende opstellingen geïnstalleerd. U kunt ze zelf bedienen, zien, aanraken, proefzitten en beluisteren. Op de speciaal voor u opgestelde dB-meter kunt tevens het aantal dB aflezen en vergelijken met andere opstellingen.